KLACHTEN

In de praktijk zien wij dagelijks een heel scala aan mensen met verschillende klachten. Hieronder noemen wij er een aantal. Mocht uw klacht er niet bij staan, wil dat niet zeggen dat wij deze niet behandelen. Bel naar de praktijk of stuur een bericht via het contactformulier en vraag of uw klachten bij ons behandelbaar zijn.

Ademhalingsproblemen

Beperking in beweging

Frozen shoulder

Chronische pijn

Krachtvermindering 

Mentale & fysieke klachten agv verlies (van gezondheid)

Neurorevalidatie

Onbegrepen & complexe klachten

Maag, darmstoornissen (prikkelbaar darm, maagzuur)

(Chronische) vermoeidheid

Depressieve klachten

Concentratieproblemen

Slaapproblemen

Insuline resistentie (bv Diabetes type 2, obesitas)

Orthopedische en chirurgische aandoeningen

Pijn

(Sport)blessures

Schouder en nekklachten

Rugklachten

Stress

Wondgenezing & littekens

Spijsverteringsklachten

Overgevoeligheden, allergieën

Overgewicht

Verminderde weerstand

Chronische infecties/ontstekingen

Chronische pijnsyndromen

UW 1E BEZOEK

Heeft u klachten of weet niet precies waar u met uw klachten en vragen naar toe kunt, neem dan contact met ons op. Wij helpen u verder.

Als wij het niet zelf kunnen, verwijzen wij u door naar een andere therapeut of arts.

Bij uw eerste bezoek aan de praktijk bespreken wij uw reden van bezoek, eventuele eerdere klachten en doen wij een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van de resultaten wordt een diagnose gesteld en kunnen wij meestal direct een behandelingsvoorstel doen. Als de tijd het toelaat, starten wij in overleg met u, direct met de behandeling.

Wilt u bij het eerste bezoek een legitimatiebewijs en eventuele verwijsbrief meenemen?

VERVOLGBEHANDELING

Tijdens de vervolgbehandelingen zullen wij meestal uw klachten op kunnen lossen. In onze praktijk vinden we het ook van groot belang dat u geïnformeerd wordt over de werking van uw lichaam en het ontstaan van de klachten. Zo krijgt u ook de informatie die u nodig heeft om terugkeer van de klachten te voorkomen.

Wij zullen dan ook in de vervolgbehandelingen daar ruimschoots tijd aan besteden.

WELKE BEHANDELING?

Onze praktijk is een multidisciplinaire praktijk. Dit betekent dat wij verschillende specialismen in huis hebben. Daar kunnen wij tijdens uw behandeling ook gebruik van maken. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld, dat wil zeggen dat wij de mens als geheel zien en niet alleen naar de specifieke klacht kijken. We kijken naar ú als mens in zijn of haar sociale context. Daardoor kunnen wij met de diverse therapieën en behandelmethoden samen met u het beste resultaat bereiken.

THERAPIEËN EN BEHANDELVORMEN

 
Fysiotherapie.jpg

FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

 
Introtone.jpg

INTEGRATIVE MANUAL THERAPY (INTROTONE)

​Gezondheid is het vermogen van het lichaam om te compenseren. Als compenseren niet meer mogelijk is ontstaan klachten.

Het menselijk lichaam is een systeem dat altijd balans zoekt om zodoende zo lang mogelijk te kunnen blijven bestaan. Als er iets misgaat in het systeem, bijvoorbeeld door een valpartij, raakt het systeem uit balans. De balans wordt dan hersteld door te compenseren. Als dat compenseren helemaal goed gaat is het systeem weer volledig in balans, ondanks dat er nog iets van het trauma achterblijft in het lichaam, zoals littekens, weefselverklevingen en beschermingsmechanismen. Omdat er weer balans is komen er geen signalen meer naar de hersenen dat er iets niet klopt en is er dus geen verder herstel noodzakelijk.

Introtone is een geïntegreerde methode voor diagnostiek en behandeling. Introtone therapeuten zijn in staat om deze achtergebleven problemen en blokkades in het lichaam op te sporen en onder de aandacht van de hersenen te brengen waardoor het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Men kan hiertoe meerdere lichaamssystemen behandelen om zo tot een vollediger herstel te komen. Denk hierbij aan het bewegingsapparaat (spieren, botten, pezen, bindweefsel enz.) maar ook de interne organen, bloedvaten, het zenuwstelsel (incl. hersenen), lymfestelsel, immuunsysteem, emotioneel en mentaal. Introtone werkt zowel systemisch (zie boven) als structureel, waarbij stoornissen op weefselniveau behandeld kunnen worden. Een gedegen kennis van de anatomie en fysiologie en pathologie is van groot belang.

Het gehele proces van diagnose en behandelen gebeurt “hands-on” door middel van (zeer) zachte technieken. De patiënt kan hierbij de kleding aanhouden, wat door de meesten als prettig wordt ervaren. Ook voeding en ontgiften komen vaak aan de orde omdat dit belangrijk is voor de algehele gezondheid en het zelfhelende vermogen ook hiervan afhankelijk is.

 
Orthomoleculair.jpg

ORTHOMOLECULAIR THERAPIE volgens de kPNI

(evolutionaire geneeskunde)

 

Voeding = Medicijn

Bij orthomoleculaire therapie gaat het allemaal om leefstijl en dus ook voeding. Hoe kun je nou het beste van je klachten afkomen? Om daar een antwoord op te krijgen moeten we op zoek naar de oorzaken. Klinkt logisch toch? Helaas gebeurd dit in de praktijk niet altijd.

Om de oorzaak te vinden kijken we naar de film, niet naar de foto. Wat betekent dit? Dat we het verloop van de gezondheid gedurende het hele leven in kaart willen brengen om zo te ontdekken hoe je gekomen bent waar je nu zit. Daarin liggen de werkelijke oorzaken verborgen en kunnen we een plan opstellen om herstel mogelijk te maken.

We doen dit zoveel mogelijk met echte voedings- en lifestyleadviezen. Alleen waar absoluut nodig, zullen we voedingssupplementen en fytotherapeutische (plantengeneeskunde) producten inzetten.

Wij maken hiervoor gebruik van de meest recente wetenschappelijke kennis over de werkingsmechanismen van het lichaam, oftewel de fysiologie.

 

Eenvoudig voorbeeld:

Stel, je hebt veel moeite met in slaap komen en door te slapen. We weten dat om in slaap te komen, het lichaam melatonine moet produceren. We kunnen dan besluiten melatonine te gaan slikken maar is dat nou wel de juiste oplossing?

De orthomoleculair therapeut vraagt zich dan af: "Hoe komt het dat het lichaam niet genoeg melatonine produceert"? Dat kan komen door bepaalde tekorten uit de voeding. Als dit niet makkelijk op te lossen is door alleen het voedingspatroon aan te passen, kunnen we (tijdelijk) de tekorten opheffen met supplementen (quick win), om vervolgens aan de lange termijn te werken zodat de supplementen niet meer nodig zijn.

Behandelbare klachten:

 • spijsverteringsklachten;

 • maag-darmstoornissen (maagzuur, prikkelbaar darmsyndroom);

 • (chronische) vermoeidheid;

 • overgevoeligheden, allergieën;

 • depressieve klachten, concentratie- en slaapproblemen;

 • overgewicht;

 • Verminderde weerstand;

 • chronische infecties/ontstekingen;

 • insuline resistentie (bv Diabetes type 2, obesitas);

 • chronische pijnsyndromen.

 • en meer

HIGH POWER LASERTHERAPIE

HPLT is een therapie die gebruik maakt van een krachtige infrarood laser dat verschillende effecten op het weefsel heeft. Het valt gewoon onder fysiotherapie maar verdient een aparte vermelding en uitleg door haar onterechte onbekendheid in Nederland.

 • De brandstoffabriekjes binnen de cellen (mitochondriën) gestimuleerd waardoor er meer brandstof voor de cellen vrijkomt (tot 150%). Deze extra energie is gunstig om herstelprocessen sneller te laten verlopen (celdeling, stofwisseling en collageen worden gestimuleerd).

 • Aanmaak fibroblasten wordt gestimuleerd. Dit zijn cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanleg en herstel van het bindweefsel.

 • Het immuunsysteem wordt gestimuleerd: Witte bloedlichaampjes (macrofagen) worden gestimuleerd. Deze zijn nodig om beschadigd weefsel op te ruimen.

 • Het weefsel wordt beter doorbloed, wat belangrijk is voor aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

 • Het lymfesysteem wordt gestimuleerd, belangrijk voor de afvoer.

 • Een ontsteking heeft als doel het verwijderen van het schadelijke agens (stof, oorzaak) en het herstellen van de schade. Dit proces wordt door de laser gestimuleerd. Daardoor zal de ontstekingsfase (1e fase van herstel) korter duren.

 • Er is een direct pijnstillend effect.

Wij maken gebruik van een laserapparaat van 7W met twee golflengten (810 nm en 980 nm). Door deze golflengten, gecombineerd met het hoge vermogen kan de laser tot zeker 7 cm diep het weefsel penetreren.

Indicatie voor High Power Lasertherapie:

 • peesontstekingen (tenniselleboog, golferselleboog, achillespeestendinitis, jumper’s knee, tendinitis in de schouder, ziekte van Quervain)

 • carpaal tunnelsyndroom (CTS)

 • overbelasting/(myofasciale) triggerpoints

 • bulging disc en hernia

 • nekklachten

 • slijmbeursontstekingen (bursitis)

 • gewrichtsontstekingen (o.a. rheumatoide arthritis)

 • hielspoor (fasciitis plantaris)

 • eerste fase (ontstekingsfase) van frozen shoulder

 • neuropathieën

 • pijn en beperkingen tgv artrose

 • zwelling, pijn en ontstekingsverschijnselen na verrekking, spierscheuring, verstuiking

 • temporomandibulaire klachten/dysfuncties (kaakklachten)

 • koetsiershand (ziekte van Dupuytren)

 • stimulering van herstel na operaties

 • wondgenezing

 
Coaching.jpg

COACHING & COUNSELING

Wanneer je verandering wilt brengen in je persoonlijk leven of werk, dan biedt een coachingstraject goede ondersteuning. Het geeft je inzicht in levensvragen tot en met concrete resultaten, en alles wat daar tussen ligt.

Coaching is een samenwerking tussen coach en cliënt waarbij jij aan het roer staat. We verkennen jouw hulpvraag en mogelijke achterliggende behoeften en verlangens, om tot de gewenste resultaten te kunnen komen. Als je vraag nog niet helemaal duidelijk is, scheppen we hierin eerst helderheid.

In je coachingstraject krijg je de ruimte om veilig je kwaliteiten en vaardigheden te ontwikkelen. Ook mogelijke belemmeringen en valkuilen ontdekken en onderzoeken we. Met een juiste dosis uitdaging van mijn kant levert een coachingstraject je een daadwerkelijke verandering op. Met zelfvertrouwen en in verbinding met jezelf zet je doelbewust nieuwe stappen in je leven en loopbaan.

Waarom coaching?

 • Weer plezier beleven in je werk

 • Je intuïtie meer inzetten (in plaats van je ratio)

 • Verantwoordelijkheid daar laten waar het hoort

 • Inzicht krijgen in waar neerslachtige gevoelens vandaan komen, ook als alles goed gaat

 • Meer balans in je leven en werk creëren

 • Een zinvolle, plezierige invulling aan je leven geven

 • Doen wat je wilt en willen wat je doet

De eerste stap!

Ieder mens is uniek en dus ook elk coachingstraject. Mijn werkwijze stem ik af op jouw persoonlijkheid en hulpvraag, met de juiste balans tussen veiligheid en uitdaging. Nieuwsgierig geworden naar wat een coachingstraject voor jou kan betekenen? Bel of mail http://www.jennyvanvelzen.nl/contact.html mij gerust voor een vrijblijvend intakegesprek.

 
 
Opstellingen

ROUW EN VERLIES

​Rouw, het ‘antwoord’ op verlies

Op elk moment in het leven kun je te maken krijgen met verlies. Verlies als gevolg van (naderend) overlijden, verlies van gezondheid, werk, relatie, dromen en verwachtingen die niet meer uit kunnen komen of verlies van dat wat nooit gekomen is.

De emoties, de verwarring en de vragen kunnen je een gevoel van onmacht geven. Je bent je houvast kwijt. Verlies kan een enorme impact hebben op je leven. Je gaat een weg die niet altijd wordt herkend; niet door jezelf en niet door de omgeving. Het is jouw ‘antwoord’ op je verlies. Hierbij kun je behoefte hebben aan ondersteuning, duiding of aan een luisterend oor.

Voor het aangaan van afscheid, verlies en rouw is moed nodig. Soms ontbreekt het je hieraan en kun je dit niet alleen, omdat de impact van het verlies groot is.

Begeleiding bij herkennen, verkennen en expressie geven

Mijn begeleiding is erop gericht om je te ondersteunen bij het opnieuw aangaan van het leven, waarin het verlies ook een plaats heeft. Op een manier die bij jou past en waarbij je met liefde en mildheid terugdenkt aan jouw dierbare of datgene waarvan je afscheid hebt genomen.

Rouwen is een uniek en persoonlijk proces, waarin ik je graag met warmte op een integere, respectvolle en professionele wijze bijsta. Ik begeleid je bij dat wat je nodig hebt om jezelf te hervinden.

Schroom niet om contact op te nemen wanneer je even ‘de draad’ kwijt bent of als je wilt verkennen of - en wat begeleiding voor jou kan betekenen.

In een vrijblijvend intakegesprek bespreken we je hulpvraag en mijn mogelijkheden tot begeleiding.